ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Із сумського видання "Цукр" звільнився головний редактор

18.09.2024, 13:55
Альона Яцина

Із сумського видання “Цукр” звільнився головний редактор Олексій Туча. Про це він повідомив 13 вересня на своїй фейсбук-сторінці та розповів регіональній представниці Інституту масової інформації.

На запитання представниці ІМІ, що його спонукало до такого рішення, Олексій відповів, що хоче розвантажитися й присвятити час створенню власних текстів. Поки що він не знає, куди йтиме далі, наразі обдумує можливі варіанти. 

“У команді трішки засмутилися, але загалом з колегами одне одного розуміємо і поважаємо рішення”, – сказав у коментарі ІМІ Олексій. 

Олексій Туча. Фото – фейсбук Олексія Тучі

Олексій Туча розпочав працювати в Цукрі у 2022 році новинарем, а вже через рік став головним редактором. У своєму фейсбук-дописі він поділився власними враженнями та подякував своїм колегам за спільну роботу. Написав, що найбільше пишається текстами розслідування про відділ міської ради та розбір декларацій топпосадовців.

“Я пишаюся майже всіма медіа, які зараз працюють в Україні, але “Цукром” пишаюся найбільше. Він надихав мене всі два роки роботи й надихає зараз”, – написав Олексій.

Як повідомляв ІМІ, влітку 2023 року невідомі погрожували редакції сумського онлайн-журналу “Цукр” знищенням після публікації матеріалів про ЛГБТ-спільноту та згодом закликали до вбивства медійників, оприлюднивши “розстрільний список” з іменами членів редакції. 

Тоді ж за зверненням “Цукру” поліція відкрила кримінальне провадження за фактами цих погроз (за ч. 1 ст. 345-1 КК України) та закрила 5 грудня 2023 року. Проте згодом Окружна прокуратура міста Суми поновила розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!