ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція вимушено поновила розслідування щодо факту погроз сумському ЦУКРу

12.01.2024, 15:41
Альона Яцина

Окружна прокуратура міста Суми поновила розслідування щодо факту погроз журналістам місцевого видання “ЦУКР”, яке поліція закрила 5 грудня 2023 року. 

Дізнавшись про закриття справи, ІМІ звернувся по коментар до поліції, де підтвердили інформацію про закриття провадження. 

Начальник відділу комунікацій Сумського ГУНП Володимир Крупецьких повідомив представниці ІМІ, що провадження закрили у зв'язку з “відсутністю складу злочину”. 

“Так, провадження закрито, але постанову про закриття скеровано до прокуратури на перевірку”, – сказав Крупецьких.

Водночас прессекретарка прокурора Сумської області Наталя Науменко зазначила в коментарі представниці ІМІ, що прокуратура поновила справу 11 січня.

“Окружна прокуратура міста Суми 11 січня скасувала постанову про закриття цього кримінального провадження. Досудове розслідування триває, прокурором надані вказівки слідчому”, – сказала Науменко.

Головний редактор ЦУКРу Олексій Туча повідомив ІМІ, що він не знав про закриття кримінального провадження.

“Мене про це не повідомляли, принаймні телефоном, тому про рішення не знав. Але радий, що над цим продовжують працювати, бо все-таки хочеться дійти до справедливого вирішення проблеми”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, влітку 2023 року невідомі погрожували редакції сумського онлайн-журналу “ЦУКР” знищенням після публікації матеріалів про ЛГБТ-спільноту та згодом закликали до вбивства медійників, оприлюднивши “розстрільний список” з іменами членів редакції. 

Тоді ж за зверненням ЦУКРу поліція відкрила кримінальне провадження за фактами цих погроз (за ч. 1 ст. 345-1 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!