ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З Росії вишлють журналістку ВВС, яка запитала Лукашенка про легітимність

13.08.2021, 13:43
Фото - tvrain.ru
Фото - tvrain.ru

Кореспондентці ВВС у Москві Сарі Рейнсфорд відмовили у продовженні візи на перебування у Росії, вона повинна буде покинути країну до кінця серпня.

Про це повідомляє телеканал “Дождь” з посиланням на Bloomberg.

Рішення відмовити журналістці в продовженні візи пояснили відповідною реакцією на дії Великої Британії щодо “дискримінації російських ЗМІ і відмови видавати візи російським кореспондентам”.

Сама Сара Рейнсфорд та BBC наразі ніяк не коментували це рішення.

Журналістка почала працювати в Росії на початку двохтисячних, вона була однією із перших іноземних кореспондентів, які приїхали в Беслан висвітлювати захоплення заручників в школі №1 у вересні 2004 року. Після цього вона працювала в Стамбулі, Мадриді та Гавані.

У серпні 2021 року Рейнсфорд взяла участь у “Великій розмові з Президентом” в Мінську, де поставила запитання Олександру Лукашенко про репресії опозиціонерів, санкції проти Білорусі та про те, чи не втратив він легітимність через переслідування протестувальників.

Bloomberg зазначає, що у 2011 році Росія вислала журналіста видання The Guardian Люка Гардінга, у 2014 році в'їзд заборонили американському журналісту Девіду Саттеру, а у 2015 році - польському кореспонденту газети Gazeta Wyborcza Вацлаву Радзивиновичу.

Liked the article?
Help us be even more cool!