ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З початку вторгнення рф в Україну загинули 12 журналістів – Офіс ГПУ

26.03.2022, 20:19

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну загинуло 12 журналістів, ще 10 представників ЗМІ були травмовані та отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Такі дані станом на 26 березня оприлюднила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

За даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, станом на сьогодні збройні сили рф та інші окупаційні війська скоїли злочини щонайменше щодо 56 представників ЗМІ. 15 з них громадяни інших держав. Постраждали четверо громадян Британії, двоє громадян Чехії, двоє – Данії, двоє – ОАЕ, один – Швейцарії, двоє громадян США, один з яких загинув, також загинув громадянин Ірландії та громадянка РФ.

Генеральна прокурорка нагадала, що 25 березня під час знімання евакуації з розбомбленого Чернігова потрапив під обстріл автомобіль знімальних груп телеканалу 1+1 та турецького TRT World. Осколкове поранення отримав кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко. За фактом цієї атаки розпочато розслідування порушення загарбниками з рф законів і звичаїв війни.

Також правоохоронці зареєстрували щонайменше сім проваджень щодо обстрілів, знищення або пошкодження телевеж та телерадіокомпаній.

Венедіктова зазначила, що облік злочинів проти журналістів Офіс генпрокурора веде в координації з Інститутом масової інформації. 

“За їхнім моніторингом, проти журналістів та медіа в Україні з початку широкомасштабного вторгнення скоєно вже 148 протиправних дій”, – зауважила Венедіктова.

Liked the article?
Help us be even more cool!