ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З Міносвіти звільнили посадовця, який висміював українську незалежність

Фото – фейсбук Андрія Василенка
Фото – фейсбук Андрія Василенка

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий підписав 14 вересня наказ про звільнення державного експерта експертної групи з питань цифрової трансформації освіти і науки Андрія Василенка. Останній висміював українську незалежність та хвалив радянську окупацію Литви.

Від сьогодні, 15 вересня, Василенко не є співробітником Міносвіти, повідомило міністерство на своїй фейсбук-сторінці. 

Підставою для звільнення міністерство назвало вчинення ним дисциплінарного проступку, зокрема порушення присяги державного службовця.

“Відповідно до присяги, кожен держслужбовець бере на себе відповідальність вірно служити українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати й охороняти права, свободи і законні інтереси людини і громадянина, честь держави, з гідністю нести високе звання державного службовця та сумлінно виконувати свої обов’язки”, – зазначило Міносвіти.

Міністр освіти Оксен Лісовий у своєму фейсбук-дописі зазначив, що “жодна людина, яка ставить під сумнів незалежність своєї країни, незалежність, за яку принесено стільки жертв, не має права обіймати державні посади”.

Нагадаємо, 24 серпня 2023 року експерт Міністерства освіти та науки Андрій Василенко написав у Facebook пост “Про вихід України та прибалтійських республік зі складу СРСР”. У ньому він зазначив, що український народ у 1991 році завдяки пропаганді підтримав акт про проголошення незалежності. “І виявився новоявлений громадянин незалежної України із відомим органом у певній частині тіла. З х.ром у дупі, якщо прямо” – написав він та додав, що це називається “кидаловом”.

Також він вважає, що не лише українці показали свою “мудрість” у 1991 році, а й країни Балтії – Литва, Латвія та Естонія, які “не знали, що творили”. 

“Радянська окупація – це найкраще, що могло статися з Литвою”, – написав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!