ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юрист ІМІ просить президента зменшити та спростити документообіг ЗСУ

06.12.2022, 11:42
Фото – 406 ОАБр/mil.in.ua
Фото – 406 ОАБр/mil.in.ua

Юрист ІМІ Алі Сафаров, який зараз перебуває в лавах Збройних Сил України, закликав Президента України Володимира Зеленського реформувати документообіг у ЗСУ з метою підвищення ефективності та швидкості в обміні інформацією.

Його петиція про зменшення та спрощення документообігу в ЗСУ була оприлюднена на сайті президента 5 грудня. Збір підписів триватиме ще 89 днів, для її розгляду потрібно набрати 25 тисяч голосів.

Так, Сафаров просить здійснити такі заходи з реформування документообігу в Збройних Силах України:

  1. Максимально перевести документообіг в електронний вигляд з використанням напрацювань у сфері Data Base, зокрема у сфері застосування електронного урядування.
  2. Зменшити кількість документів та органів, що отримують копії таких документів, особливо щодо малозначущого і малоцінного майна.
  3. Відокремити порядок обліку майна ЗСУ, його передання між підрозділами та його списання під час відсічі збройній агресії Російської Федерації від обліку, передання та списання майна за звичайних обставин у мирний час.
  4. Спростити списання військового майна, зброї та бойової техніки, що втрачена через ворожий вплив під час відсічі військовій агресії з боку РФ.
  5. Зменшити формалізації документів у ЗСУ, переведення вимог щодо форм, шрифтів, відступів тощо з обов’язкового характеру в рекомендаційний.

Автор петиції зазначив, що документообіг є важливою складовою в обміні інформацією про наявні ресурси.

Водночас, додав він, у ЗСУ багато керівних документів створено за принципами, закладеними в документообіг у середині ХХ століття, які не передбачають особливостей обміну інформацією під час ведення бойових дій. 

“Це значно ускладнює роботу з інформацією про наявні ресурси, про можливість маневру цими ресурсами, про можливість їх швидкого використання на тих чи інших напрямках. У зв’язку з цим вважаємо, що реформування документообігу в Збройних Силах України необхідно здійснити в найкоротший термін”, – наголосив Алі Сафаров.

Liked the article?
Help us be even more cool!