ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юридична компанія пояснила, чому поскаржилася Youtube на канал ТВА

09.02.2022, 16:30
Фото – picture-alliance / chromorange / C.Ohde / DW
Фото – picture-alliance / chromorange / C.Ohde / DW

Власниця юридичної компанії “Law Net”, адвокатка Наталія Гнатюк повідомила, що компанія поскаржилася Youtube на чернівецький телеканал ТВА через використання в сюжетах відео без укладання ліцензійного договору з режисером Андрієм Приймаченком як із правовласником.

Про це вона сказала в коментарі представниці ІМІ в Чернівецькій області.

Нагадаємо, причиною блокування Youtube-каналу телеканалу ТВА стали три скарги Law Net на порушення авторських прав. Одна зі скарг стосувалася використання в сюжеті телеканалу 15-секундного фрагмента про Чорнобильську трагедію, правовласником якого є режисер Андрій Приймаченко.

Як розповіла адвокатка, між Law Net та Андрієм Приймаченком підписано угоду про відстежування порушень майнових авторських прав. За її словами, канал ТВА розмістив без укладання ліцензійного договору з Приймаченком як із правовласником три сюжети з його відео. Одним зі способів захисту авторських прав є звернення до Youtube або інших майданчиків зі скаргою про порушення, додала Наталія Гнатюк.

“Канал ТВА розмістив без укладення ліцензійного договору з Андрієм Приймаченком як правовласником три сюжети з його знаковим відео “Наймоторошніша телефонна розмова 20-го століття”. Це авторський твір Андрія, у нього зареєстровані авторські права, будь-які правові стосунки або комерційне використання регулюється ліцензійними договорами. В Андрія Приймаченка встановлено вартість використання сюжету, що підтверджено багатьма угодами, які ми укладали з відомими телеканалами, зокрема іноземними. Це дуже популярне та цінне відео. І, відповідно, його використання на телеканалі ТВА було прямим порушенням авторських прав Андрія Приймаченка, про що ми зазначили в нашій скарзі на Youtube. Відповідно до нашої скарги був контент видалений. Але оскільки телеканал ТВА є системним порушником, у Youtube є обмеження за кількістю страйків, які можуть надходити на порушення авторських прав. У цьому разі критична маса перебільшила кількість скарг і таким чином було видалено канал”, – зазначила адвокатка.

На запитання, чи можливо на цей раз обмежитися тільки попередженням та відновити канал ТВА, адвокатка відповіла: “У нас немає винятків. Адже, коли канал використовує контент, який під копірайтом, потрібно розуміти всі наслідки порушень. На жаль, жодного разу власник каналу не вийшов з нами на контакт. Натомість з боку директора телеканалу почалася дуже не гарна масова атака в інтернеті на репутацію компанії “Law Net”. Про це ми, звичайно, будемо говорити шляхом поданням судового позову. Тому станом на сьогодні канал може бути відновлений виключно після укладення ліцензійної угоди з правовласником”.

Liked the article?
Help us be even more cool!