ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЮНЕСКО запускає глобальну кампанію "Журналістика без страху"

04.05.2020, 14:04
Фото – un.org
Фото – un.org

ЮНЕСКО запускає глобальну кампанію в ЗМІ та соцмережах під гаслом “Журналістика без страху та упередженості”. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт ООН.

Згідно з повідомленням, кампанію запускають “на тлі медійної ситуації, що дедалі більше ускладнюється”.

Так, із 4 до 6 травня включно відбудеться кілька заходів: Діалог високого рівня, вебінари та обговорення на таких платформах, як Facebook Live, YouTube і Microsoft teams.

Серед основних тем цього року – безпека журналістів і працівників ЗМІ, незалежна і професійна журналістика, вільна від політичного і комерційного впливу, а також гендерна рівність у ЗМІ.

Нагадаємо, 3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси, який був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 1993 року. Відтоді щорічно 3 травня, у річницю ухвалення Віндхукської декларації, у всьому світі проводяться заходи, присвячені Всесвітньому дню свободи преси. Зокрема, аналізується стан справ у світі щодо свободи преси, відбуваються заходи щодо захисту ЗМІ від спроб її обмежити. Також згадують журналістів, які загинули під час виконання свого професійного обов'язку.

Liked the article?
Help us be even more cool!