ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube заблокував російський пропагандистський кліп за мову ворожнечі

19.07.2022, 15:29
Фото – glavred.net
Фото – glavred.net

YouTube заблокував пісню “Пливе кача” російського пропагандиста Акіма Апачева і співачки Дар’ї Фрей з Маріуполя на пропагандистському каналі “Сила в правде”. 

Про це “Детектору медіа” повідомив композитор з росії Alex Caspian (Тагір Манджиєв), на звернення якого був заблокований кліп.

За словами музиканта, що є резидентом українського лейбла Ukraine Dancing, 7 липня він подав YouTube-скаргу на цей кліп за пропаганду тероризму і відеохостинг задовольнив його вимогу. 

“Причина, чому вибрав цю пісню і цей канал, – це антиукраїнська пропаганда. Цинічний кліп на руїнах зруйнованого рашистами Маріуполя”, – заявив Alex Caspian.  

Музикант вважає, що YouTube повинен повністю заблокувати канал “Сила в правде” за поширення антиукраїнської пропаганди. Зараз цей канал має понад 90 тисяч підписників.

Прем’єра пропагандистської пісні “Пливе кача” відбулася в YouTube 19 травня на каналі Акіма Апачева. Пісню зроблено викривленою українською мовою, яку автор називає “трофеєм”. Кліп був знятий на руїнах “Азовсталі” з використанням відеокадрів інтерв’ю українських військових з полку “Азов”. Головна редакторка каналу RT Маргарита Симоньян написала у твіттері, що кліп зняв канал.

Після виходу кліпу користувачі в соцмережах закликали подавати скаргу на кліп з формулюванням пропаганда тероризму. Але блокування відбулося за порушення правил щодо мови ворожнечі – воно передбачає видалення контенту, який пропагує застосування насильства або ненависть до окремих людей чи груп осіб на основі різних ознак, зокрема етнічної належності, учасників бойових дій тощо.

Liked the article?
Help us be even more cool!