ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube заблокував пропагандистський фільм про Україну на каналі RT

16.11.2021, 17:41
Обкладинка фільму
Обкладинка фільму

YouTube заблокував пропагандистський фільм "Україна – вічне сьогодення" після скарги юридичної компанії Law Net, яка представляє інтереси державного підприємства "Укркінохроніка", передає "Детектор медіа".

Партнерка юридичної компанії Law Net, адвокатка Наталія Гнатюк повідомила, що у фільмі "Україна – вічне сьогодення" використано кадри з кінофільму "Леонід Кравчук. Сила Позиції", авторські права на який належать "Укркінохроніці".

"Згідно з договором-дорученням, укладеного з державним підприємством "Укркінохроніка", яке є правовласником фільму "Леонід Кравчук. Сила Позиції" ми подали скаргу. У фільмі, який було заблоковано на RT, на російській та англомовній версії, використовуються кадри з аудіовізуального твору, авторські права на який належать "Укркінохроніці". Саме порушення авторських прав було підставою для блокування, і YouTube це зробив", – повідомила адвокатка.

Крім того, зараз на розгляді ще одна скарга, подана щодо ютуб-каналу Global Tree Pictures, де також розміщено фільм "Україна – вічне сьогодення".

Фільм "Україна – вічне сьогодення" (Ukraine – The Everlasting Present) знімав з нагоди 30-річчя незалежності продакшн Global 3 Pictures, засновником якого є режисер та продюсер Ігор Лопатьонок. Інтерв'ю в колишніх українських посадовців брала американська журналістка Сімона Манджанте Пападопулос. 1 листопада цей фільм з'явився на каналі документальних фільмів RT (раніше – Russia Today).

Героями фільму стала низка українських політиків, зокрема третій президент Віктор Ющенко, колишні керівники уряду Юрій Єхануров і Валерій Пустовойтенко, ексголова Верховної Ради Олександр Мороз. Також у фільмі з’явилися нардеп ОПЗЖ, колишній заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, одіозний проросійський блогер Анатолій Шарій, колишній міністр часів Віктора Януковича й ексдепутат парламенту Віктор Суслов, депутат парламенту Андрій Деркач, якого США визнали російським агентом.

У фільмі простежуються спроби показати Україну як державу, що не відбулася, акцентується на "несамостійності" української влади у всіх сферах життя.   

За даними ЗМІ, поява Віктора Ющенка в цьому фільмі стала можливою тому, що автори фільму ввели в оману експрезидента і його помічників.

Liked the article?
Help us be even more cool!