ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube видалив за дезінформацію 78 каналів, пов’язаних з Росією

07.08.2020, 12:15
Фото - hromadske.ua
Фото - hromadske.ua

Google за другий квартал 2020 року в рамках кампанії по боротьбі з дезінформацією видалив 78 YouTube-каналів і три блоги, пов’язаних із Росією. Про це йдеться у звіті Google, повідомляє Радіо Свобода.

Ці канали публікували відео російською та англійською мовами, присвячені російській і сирійської політиці, боротьбі з пандемією COVID-19 у США, а також ЄС, Литві, Україні.

Також було вилучено близько 2,5 тисячі YouTube-каналів, пов’язаних з Китаєм. Як наголошується у звіті, контент цих каналів був в основному неполітичним, але іноді публікувалися відео політичного змісту. Наприклад, про боротьбу з пандемією COVID-19 у США або про масові протести після загибелі Джорджа Флойда.

Крім того, було видалено 19 YouTube-каналів, пов’язаних з Іраном.

Видалення всіх цих каналів стало частиною запущеного Google “розслідування щодо скоординованих операцій для впливу”, пов’язаного з Китаєм, Росією й Іраном. У Google зазначають, що частина цих даних була отримана від дослідницької компанії Graphika і вони подібні до тих, які сама компанія опублікувала у дослідженні щодо кампаній з дезінформації.

Як повідомляв ІМІ, відеохостинг YouTube, що належить Google, заблокував без можливості відновлення акаунт російського консервативного телеканалу “Царьград”. Причиною блокування акаунту стало “порушення експортного законодавства”.

Разом із цим було заблоковано і YouTube-канал товариства “Двуглавый орел”, головою якого є засновник “Царьграда”, бізнесмен Костянтин Малофєєв.

Liked the article?
Help us be even more cool!