ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube видаляє лінки на "Повернись живим", зазначаючи, що це "непристойний контент"

Фото – computerhoy.com
Фото – computerhoy.com

Популярні українські відеоблогери повідомляють, що платформа YouTube почала видаляти лінки на фонд допомоги армії “Повернись живим”. У поясненні, яке вони отримують, зазначається, що видалено за непристойні зображення, пише AIN.ua.

Про такі випадки повідомляють багато відомих блогерів, які отримують однакове пояснення від платформи: “Наша команда перевірила ваш контент і дійшла висновку, що він порушує наші правила (політику щодо зображення оголеного тіла та вмісту сексуального характеру. Тому ми вилучили з YouTube такий контент (і далі йде лінк на сайт фонду)”.

Так, подібні повідомлення отримали Михась Корогуш, який веде YouTube-канал про попкультуру, Тайлер Андерсон (Олексій Шкробинець), у якого є популярний канал про серіали та фільми, та багато інших.

Видання припускає, що, можливо, така ситуація склалася через масовані скарги на ці відео та лінки з боку російських користувачів, що призвело до автомодерації такого контенту (якби скарги розглядали модератори-люди, побачили б, що вони абсурдні).

Блогерам, які зіткнулися з такою проблемою, радять оскаржувати рішення YouTube.

Станом на 10 жовтня 2023 року YouTube, імовірно, залучив до розгляду цих скарг людей-модераторів, які розглядають апеляції українських контент-мейкерів та скасовують рішення про порушення правил, пише медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!