ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube повернув видалені відео "Бабеля"

Відеохостинг YouTube повернув усі видалені за останній рік відео з каналу видання “Бабель”. Про це “Бабель” повідомив 30 вересня у своєму телеграм-каналі.

“Ура! Ми, точніше співчутливий YouTube, повернув усі наші відео за останній рік. Нам додалося сивого волосся і трохи ваших підписок – дякуємо за підтримку”, – зазначила редакція.

Нагадаємо, 27 вересня ютуб-каналу зникло все відео за останній рік, повідомила головна редакторка видання Катерина Коберник, а також редакція в телеграм-каналі. Коберник уточнила, що відео зникли “з нашої вини”. Редакція звернулася до YouTube з проханням відновити.

Сергій Гнезділов. Скриншот ІМІ з ютуб-каналу Бабель

Напередодні на ютуб-каналі “Бабеля” вийшло інтерв'ю з військовослужбовцем Сергієм Гнезділовим, який самовільно залишив частину, щоб привернути увагу до потреби встановити терміни служби для мобілізованих. Водночас на сайті видання його інтерв'ю в текстовому форматі залишилося.

Після зникнення відео Гнезділов 28 вересня написав, що на “Бабель” натиснув Офіс президента і редакція видалила відео з ним. Катерина Коберник це заперечила.

29 вересня Гнезділов перепросив за свій допис про тиск ОП на редакцію.

Передісторія

Як повідомляв ІМІ, 21 вересня військовий Сергій Гнезділов написав у Facebook, що самовільно залишив частину, щоб привернути увагу до потреби встановити терміни служби для мобілізованих.

У 56 окремій мотопіхотній бригаді (ОМПБр), де служить Сергій Гнезділов, призначили службове розслідування та заявили, що він “вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення”.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею про дезертирство через самовільне залишення частини бійцем Сергієм Гнезділовим. 

Сергій Гнезділов – український військовий, громадський активіст та учасник російсько-української війни. Він пішов добровольцем до Збройних сил України у 2019 році, взявши академвідпустку під час навчання на кафедрі журналістики у Львівській політехніці.

Гнезділов брав участь у боях на Донеччині, включно з Пісками та Бахмутом. Також він є засновником культурного фестивалю “ВиделкаFest” у своєму рідному місті Вилкове на Одещині та ведучим подкасту від hromadske “++ подкаст”, де говорить з військовими та порушує питання мілітаризації суспільства.

Liked the article?
Help us be even more cool!