ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Євросоюз запровадив санкції проти пропагандиста з Луганська Родіона Мірошника

Євросоюз запровадив санкції проти пропагандиста з Луганська Родіона Мірошника, який зараз є “послом з особливих доручень МЗС РФ щодо злочинів київського режиму”.

Про це повідомила пресслужба Ради Європи.

Зазначається, що в період із 2014 до 2022 року Родіон Мірошник був “політиком” так званої “Луганської народної республіки”.

Відтоді як Росія заявила про окупацію частини українських територій, Мірошник отримав нову посаду – “посла з особливих доручень МЗС РФ щодо злочинів київського режиму”. Відповідно до неї, він тепер відповідає за розслідування “злочинів”, нібито вчинених українською владою, та за інформування про них медіа та міжнародної спільноти. 

Родіон Мірошник. Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ

У Раді Європи зазначили, що як “посол з особливих доручень” Родіон Мірошник дуже часто виступає на російських ресурсах та веде радіопрограму.

“Він підтримує дії та політику, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України”, – зауважили в Раді Європи.

Також до санкційного списку Євросоюз вніс російську співачку Поліну Гагаріну, виконавця Ярослава Дронова (псевдонім Shaman (Шаман) та актора Івана Охлобистіна.

Що відомо про Родіона Мірошника

Родіон Мірошник – колишній прессекретар Віктора Януковича, ексдепутат Луганської облради від Партії регіонів, екскерівник Луганської обласної державної телерадіокомпанії. Із 2014 року Мірошник працював на так звану “ЛНР”, висловлював антиукраїнські погляди.

Ще 2017 року прокуратура Луганської області оголосила Родіона Мірошника в розшук. Йому інкримінують злочини, передбачені ч. 1 ст. 109 (“Умисні дії, спрямовані на пособництво насильницькому поваленню конституційного ладу і захопленню державної влади”), ч. 2 ст. 110 (“Умисні дії, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України") та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь у діяльності терористичної організації”) КК України.

У середині квітня 2022 року Мірошник записав відео з фронту, з позицій бойовиків так званої “ЛНР”, у якому зі снарядом у руках закликав українських військових скласти зброю.

У 2023 році Мірошник отримав посаду при російському міністерстві закордонних справ.

Liked the article?
Help us be even more cool!