ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Євросоюз закликав до звільнення Сенцова та Сущенка

05.07.2019, 11:19

Європейський Союз вчергове закликав російську владу звільнити українських режисера Олега Сенцова та журналіста Романа Сущенка.

Відповідну заяву Євросоюзу виголосили під час засідання Постійної ради ОБСЄ 4 липня у Відні, повідомляє Укрінформ.

“Ми знову приєднуємося до закликів представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ до Росії звільнити українського режисера Олега Сенцова та українського журналіста Романа Сущенка, відзначаючи і той факт, що близько 70 українських політв'язнів незаконно утримуються в Криму та в Росії”, – йдеться в заяві ЄС, виголошеній у відповідь на звіт представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра.

У заяві також наголошується, що Європейський Союз “залишається глибоко занепокоєним ситуацією зі свободою висловлювання в незаконно анексованих Росією Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, а також у районах, які контролюється підтримуваними Росією збройними формуваннями на сході України”.

Як повідомляв ІМІ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у “шпигунстві”. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

7 листопада 2018 року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Олега Сенцова було затримано в Сімферополі в травні 2014 року. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, звинувативши в тероризмі.

Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в’язнів Кремля. Він відмовлявся від вживання їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня 2018 року через загрозу примусового годування.

Liked the article?
Help us be even more cool!