ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європарламент ухвалив закон, який вимагає від інтернет-компаній видаляти терористичний контент

30.04.2021, 12:18
Фото – sjevercg.me
Фото – sjevercg.me

Європейський парламент ухвалив закон, який вимагає від інтернет-компаній видаляти “контент терористичного вмісту” або ж обмежувати до нього доступ за годину після повідомлення від влади. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на The Verge.

Згідно із законом, країни ЄС зможуть штрафувати компанії, які відмовляться виконувати вимоги.

Закон набере чинності через 12 місяців після його публікації в офіційному журналі ЄС, а після цього закон має ухвалити кожна держава, яка входить до складу Європейського Союзу.

“Цей закон роками обговорюється в ЄС. Його запропонували тоді, коли терористичні атаки таких груп, як ІДІЛ, досягли максимуму на всьому континенті, а законодавці були стурбовані радикалізацією в інтернеті. Наразі законодавство прямо відкидає видалення, спрямовані на терористичний контент, який є частиною будь-якого навчального, художнього, журналістського чи академічного матеріалу”, – повідомляє The Verge.

Як пише видання, окремі депутати Європарламенту та представники правозахисних організацій переймаються, що цей закон може завадити свободі слова. “Хоча компанії не зобов'язані фільтрувати вміст контенту, стверджують критики, вони можуть вибрати це, щоб уникнути необхідності швидко реагувати на повідомлення про видалення. Такі алгоритмічні фільтри можуть бути надто ревними, блокуючи законний вміст”, – йдеться в повідомленні.

Крім цього, критики закону занепокоєні й тим, що одна година для вилучення незаконного контенту – занадто короткий проміжок часу платформ чи компаній, у яких небагато ресурсів. “Це ускладнить бізнес цим компаніям, стримуючи конкуренцію на ринку, на якому вже домінують американські технічні гіганти”, – пише The Verge.

Як повідомляв ІМІ, у 2018 році єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг повідомив, що Євросоюз розробляє закон, який зобов'яже інтернет-корпорації, такі як Facebook, Twitter і Google, оперативно виявляти і негайно видаляти терористичний контент. Поки що Єврокомісія обмежувалася лише рекомендаціями інтернет-компаніям із цього приводу.

Liked the article?
Help us be even more cool!