ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єврокомісія закликала соцмережі посилити боротьбу з фейками

10.09.2020, 13:33
Фото – tr.deborahnormansoprano.com
Фото – tr.deborahnormansoprano.com

Європейська комісія закликала технологічні компанії Facebook, Twitter, Google, Mozzila докласти більше зусиль для боротьби з фейками. Це особливо актуально під час пандемії коронавірусу. Про це повідомляє MediaSapiens із посиланням на Reuters.

Ще у 2018 році чотири корпорації – Google, Facebook, Mozilla і Twiter – створили єдиний кодекс для боротьби з фейками й заявили про свої наміри інвестувати кошти в розроблення сервісів для виявлення і блокування неправдивої інформації. Потім до кодексу приєдналися Microsoft та TikTok.

Однак у Європейській комісії зазначають, що кодекс має суттєві недоліки, які ускладнюють боротьбу з фейками. По-перше, немає єдиного визначення, що є фейком. Кожна компанія вирішує це самостійно. По-друге, кодекс ніяк не регулює застосування коду для боротьби з поширенням фейкової інформації.

Тому Європейська комісія закликала платформи стати прозорішими й активніше інформувати про боротьбу з неправдивою інформацією.

Крім того, в комісії нагадали, що зараз працюють над розробленням нового кодексу. Він має підвищити відповідальність соціальних мереж за контент на платформах. 

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня платформа TikTok приєдналася до Кодексу поведінки ЄС проти мови ненависті в інтернеті.

Liked the article?
Help us be even more cool!