ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єсипенко просить США посилити тиск на Росію з метою звільнення політв’язнів

22.10.2021, 10:20
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

Дружина журналіста Владислава Єсипенка, незаконно ув’язненого в окупованому Криму, привезла до Вашингтона звернення свого чоловіка до президента, уряду й Конгресу США із закликом посилити тиск на Росію для звільнення політв’язнів.

Про це вона заявила 21 жовтня на конференції в Посольстві України в США, повідомляє Укрінформ.

У листі Владислав Єсипенко детально описує тортури, які до нього застосовувала російська ФСБ, щоб примусити його підписати свідчення проти себе й відмовитися від адвокатів. 

Крім того, журналіст ділиться інформацією про інших політв’язнів та закликає США надіслати РФ “чіткий сигнал” про підтримку України й повернення всіх політв’язнів додому.

Як повідомляв ІМІ, 6 липня Окупаційний суд у Сімферополі продовжив арешт Владиславові Єсипенку до 18 грудня. 

15 липня в підконтрольному Росії Сімферопольському районному “суді” російський прокурор оголосив обвинувальний висновок у справі журналіста Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Його звинувачують за статтями 223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, перероблення або ремонт вибухових пристроїв) і 222.1 (незаконні придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) КК Росії. 

Санкції обох статей передбачають до 12 років позбавлення волі. Максимальний термін покарання за сукупністю двох статей – 18 років позбавлення волі.

10 березня співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Журналісту інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки, повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Liked the article?
Help us be even more cool!