ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄСПЛ почав слухання в справі України проти РФ щодо порушень прав людини в Криму

У Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) 13 грудня розпочалися слухання в справі, в якій Україна звинувачує РФ у систематичних порушеннях прав людини в окупованому Криму.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на оголошення суду.

Велика палата почала слухання о 9:45 за місцевим часом. Ця міждержавна справа ґрунтується на заявках, поданих у березні 2014, серпні 2015 та серпні 2018 року. 

Україна наполягає, що Росія з 27 лютого 2014 року має так званий ефективний контроль на території півострова та відтоді здійснює адміністративну практику порушень прав людини, зокрема права на життя, недопущення нелюдського ставлення і тортур, права на свободу і безпеку, права на справедливий суд, права на повагу до приватності життя і свободу віросповідання, права на освіту, права на свободу пересування.

Також у справі йдеться про практику перевезення ув’язнених громадян України на територію РФ та переслідування за політичними мотивами.

Видання нагадує, що Росія з 2022 року не бере участі в провадженнях у ЄСПЛ попри те, що за досі є відповідальною за рішеннями щодо скарг, поданих до вересня 2022 року. 

Через це, припускає видання, на слуханнях 13 грудня не буде російської сторони, свої аргументи в дебатах подасть лише Україна, а позицію РФ суд вивчить на основі публічних заяв Москви.

Як повідомляв ІМІ, політичних переслідувань з боку росіян із початку війни РФ проти України з 2014 року зазнали чи зазнають щонайменше 19 кримських журналістів, 16 із них досі перебувають за ґратами.

Liked the article?
Help us be even more cool!