ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС запровадив санкції проти шістьох осіб, причетних до кібератак на критичну інфраструктуру

24.06.2024, 18:00

Рада Євросоюзу внесла до 14-го санкційного списку шістьох осіб,  причетних до кібератак на інформаційні системи, пов’язані з критичною інфраструктурою, критичними державними функціями, зберіганням і обробленням таємної інформації й державними службами надзвичайних ситуацій у країнах-членах ЄС, повідомила пресслужба Ради Європи.

Вперше такі обмежувальні заходи запроваджено проти кіберзлочинців, які атакують критичні служби на кшталт охорони здоров’я й банкових послуг за допомогою вірусів-вимагачів.

До нових списків увійшло двоє членів “групи Каллісто” – Руслан Переятко й Андрій Корінець.

“Каллісто” є угрупованням російських військових розвідників, чия діяльність (тривалі фішингові кампанії, націлені на викрадення чутливої інформації щодо критичних державних функцій, зокрема оборони й зовнішніх справ) спрямована проти країн-членів ЄС та інших держав”, – йдеться в повідомленні.

ЄС також наклав санкції на Олександра Склянка й Миколу Черних з Armageddon hacker group – угруповання, яке працює за підтримки російської ФСБ й вчинило низку кібератак, що суттєво вплинули на роботу урядів країн-членів ЄС і України, зокрема у форматах фішингових розсилань і вірусних атак.

На додачу ЄС запровадив санкції проти Михаїла Царьова й Максима Галочкіна – ключових акторів у застосуванні вірусів Conti й Trickbot, залучених у діяльність групи Wizard Spider. Trickbot є вірусом-шпигуном, створеним і розробленим групою Wizard Spider, яка займається кібершантажем у різних секторах, зокрема її жертвами були служби охорони здоров’я й банкові сервіси. Діяльність групи призвела до значної економічної шкоди Європейському Союзу. 

Як повідомляв ІМІ, Євросоюз запровадив санкції проти пропагандиста з Луганська Родіона Мірошника, який зараз є “послом з особливих доручень МЗС РФ щодо злочинів київського режиму”. Також до санкційного списку Євросоюз вніс російську співачку Поліну Гагаріну, виконавця Ярослава Дронова (псевдонім Shaman (Шаман) та актора Івана Охлобистіна.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!