ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС 25 червня заблокує сайти чотирьох російських "медіа" на своїй території

Рада Євросоюзу ухвалила рішення про блокування на території ЄС сайтів чотирьох російських ресурсів: Voice of Europe, РИА Новости, "Известий" та "Российской газеты". Про це з посиланням на запис в офіційному журналі ЄС повідомляє "Настоящее время".

Рішення про призупинення роботи цих ресурсів на своїй території Рада Євросоюзу ухвалила в середині травня. Блокуватимуть сайти з 25 червня.

"Ці ЗМІ перебувають під постійним прямим чи непрямим контролем керівництва Російської Федерації і відіграють важливу роль у просуванні та підтримці агресивної війни Росії проти України, а також у дестабілізації ситуації в сусідніх країнах", – йдеться в повідомленні Ради ЄС.

В організації зазначили, що заборона мовлення не перешкоджатиме співробітникам цих ресурсів "вести діяльність у ЄС, зокрема проводити дослідження та брати інтерв'ю".

Як повідомляв ІМІ, у березні 2022 року YouTube повідомив про блокування каналів російських ЗМІ, фінансованих державою, у всьому світі та припинення монетизації в РФ​.

У квітні 2024 року Молдова заблокувала три сайти російських медіа – politnavigator.net, politnavigator.news та news-front.info. У березні Молдова заблокувала п’ять сайтів російського державного пропагандистського медіа Sputnik.

Liked the article?
Help us be even more cool!