ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єрмак закликав позбавити російських пропагандистів змоги безперешкодно виїздити до ЄС та США

03.02.2023, 13:00
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак закликав позбавити російських пропагандистів змоги безперешкодно виїздити до ЄС та США.

Про це він сказав під час зустрічі з керівником Офісу президента Європейської комісії Бйорном Зайбертом і дипломатичним радником президента Європейської комісії Фернандо Андресеном Гімарайншем, повідомляється на сайті Президента України.

Єрмак наголосив на важливості посилення санкцій щодо російських пропагандистів, які активно підтримують агресію проти України. Зокрема, ці особи відвідують країни цивілізованого світу й володіють нерухомістю на території Євросоюзу та США. 

За словами Андрія Єрмака, пропагандисти, які підтримали вбивства людей, мають бути позбавлені змоги безперешкодно виїздити до ЄС та США.

Також він закликав представників Європейської комісії до подальшого посилення санкційного тиску на Росію. Єрмак наголосив, що Україна чекає на рішення про запровадження чергового потужного пакета санкцій до річниці початку повномасштабного вторгнення Росії.

Крім того, керівник Офісу президента запропонував проводити щотижневі брифінги для представників країн-партнерів, на яких обговорюватимуться питання посилення санкцій щодо фізичних та юридичних осіб, які й далі підтримують агресію Росії проти України. За його словами, під час цих брифінгів можна буде розглянути пропозиції, бачення української сторони та напрями подальших кроків для посилення санкційної політики.  

Зі свого боку представники Європейської комісії поінформували керівника Офісу президента про подальші кроки щодо санкційної політики стосовно РФ та висловили готовність ознайомитися з пропозиціями української сторони в цьому питанні.

Як повідомляв ІМІ, 2 березня 2022 року ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу у відповідь “на неспровоковану та невиправдану військову агресію Росії проти України”.

Liked the article?
Help us be even more cool!