ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Є підозра, що Олега Батурина перевезли до Криму, – сестра

17.03.2022, 15:22
Фото – фейсбук Олега Батурина
Фото – фейсбук Олега Батурина

Зв'язку зі зниклим журналістом з Каховки на Херсонщині Олегом Батуриним немає. Є підозра, що його перевезли до Криму.

Про це Суспільному сказала його сестра Ольга.

“Мої батьки почали шукати Олега з неділі. Зв'язувалися з мером Каховки, мером Таврійська, Нової Каховки. Мер Нової Каховки сказав, що з ним усе гаразд, не хвилюйтесь. Через своїх знайомих зв'язалися з впливовою людиною в Новій Каховці. Прізвище називати не буду, він сказав, що Олег у Херсоні разом із Сергієм Цигіпою. Про це дізнались у понеділок”, – розповіла сестра.

За її словами, 13 березня в них була інформація, що Олег Батурин у Новій Каховці, коли батьки приїхали туди 14 березня зранку, їм сказали, що такого не було. Таких, як він, відправляють до Херсона. Також сказали, що можна передати посилку, а телефонні дзвінки заборонено.

“На питання, коли його відпустять, сказали, відпустять, коли буде час, коли буде треба. Ми передали передачу в понеділок, у вівторок ми мали зв'язатися з цією людиною, але вона вже нам сказала, що вона зайнята, передачу передали, пізніше поговоримо. Ми зв'язок із цією людиною втратили, два дні немає зв'язку. Вчора надвечір, не знаю вірити чи ні, кажуть, є підозра, що його перевезли до Криму”, – розповіла Ольга.

Як повідомляв ІМІ, 12 березня в Каховці (Херсонська область) зник місцевий журналіст Олег Батурин.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом імовірного викрадення російськими окупантами журналіста Олега Батурина на Херсонщині. Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Медіарух та правозахисники закликали міжнародну спільноту до тиску на Росію для негайного розкриття інформації про місце перебування журналіста Олега Батурина, його звільнення та неухильного дотримання міжнародного гуманітарного і міжнародного кримінального права в умовах збройного конфлікту Російської Федерації та України.

Liked the article?
Help us be even more cool!