ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Якісні українські ЗМІ цілком здатні конкурувати і з європейськими - експертка ІМІ

13.08.2021, 12:43
Фото - campaignasia.com
Фото - campaignasia.com

Експертка Інституту масової інформації, секретарка Незалежної медійної ради Олена Голуб вважає, що якісні українські медіа цілком здатні конкурувати і з європейськими ЗМІ. Але в цілому українським медіа не вистачає відповідальності перед аудиторією і зворотного комунікації. 

Про це вона сказала виданню Comments.ua.

“Для мене є декілька критеріїв якісних медіа це передусім дотримання професійних та етичних стандартів, чесність та відкритість по відношенню до власної аудиторії”, - зауважила вона.

Олена Голуб розповіла, що ІМІ раз на рік проводить масштабний моніторинг 50 рейтингових онлайн-медіа за ключовими критеріями: професійні стандарти, наявність сексизму, мови ворожнечі, фейків та джинси, а також на предмет відкритості медіа та наявності редакційних політик. 

“Медіа, які за результатами моніторингу входять в цей білий список, я вважаю якісними. Це, наприклад, Суспільне, Громадське, Ліга та ін”, - розповіла вона.

Як повідомляв ІМІ, до нового Білого списку станом на лютий 2021 року увійшло вісім найякісніших ЗМІ:  Громадське, "Ліга", "Українська правда", Укрінформ, Радіо Свобода, "Дзеркало тижня", “Букви”, Суспільне. 

За результатами аналізу ІМІ, рівень дотримання професійних стандартів на цих ресурсах в середньому становив близько 97,8%. У центральній стрічці новин на цих сайтах не виявлено джинси, мови ворожнечі, сексизму, фейків, а також шкідливого контенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!