ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Як би журналіст чи коментатор не сказав про відступ з Херсона, він однаково буде в РФ покараний – Золотухін

09.02.2023, 12:25
Фото – mediacenter.org.ua
Фото – mediacenter.org.ua

Обмеження та заборони в роботі медіа, блогерів, ЗМІ в Росії призвели до того, що, розповідаючи про окремі події, автор не може уникнути покарання. Принаймні формально його слова підпадають під дію кримінального кодексу Російської Федерації.

Про це в інтерв'ю ІМІ сказав виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін, навівши приклад, як це працює у випадку з Херсоном.

“Якщо ти підтримуватимеш відступ російських військ з Херсона, то це означає, що ти вчиняєш злочин проти територіальної цілісності Російської Федерації. Бо Херсон був нібито проголошений російською територією. А якщо ти не підтримуєш відступ російських військ з Херсона, то це означає, що ти завдаєш шкоди репутації російської армії, що також є в Росії кримінально караним діянням. Тож, як би журналіст чи коментатор не сказав про відступ з Херсона, він однаково буде в РФ покараний. Тобто вони самі себе загнали в таку ситуацію, коли рано чи пізно ця конструкція обвалюватиметься всередину себе. Сподіваємося, це станеться скоріше”, – зазначив Дмитро Золотухін.

Водночас він зауважив, що “такі процеси завжди супроводжуються великими обсягами крові, і смута в Росії може сильно вдарити по Україні, по європейських країнах, коли там почнеться різанина”.

Раніше Дмитро Золотухін в інтерв’ю ІМІ повідомив, що інформаційний вплив Росії за кордоном після її повномасштабного вторгнення в Україну збільшився в кілька десятків разів.

Liked the article?
Help us be even more cool!