ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

WSJ закликає вислати посла і всіх журналістів РФ зі США через арешт свого журналіста

31.03.2023, 15:00
Фото – AFP
Фото – AFP

Американська газета The Wall Street Journal опублікувала статтю про затримання репортера видання Евана Гершковича в російському Єкатеринбурзі.

Редакція закликала адміністрацію Джо Байдена домагатися звільнення журналіста, а також розглянути можливість "дипломатичної та політичної ескалації" з Росією.

"Висилання посла Росії до США, а також усіх російських журналістів, які працюють тут, буде мінімумом, на який можна очікувати. Перший обовʼязок уряду США – захищати своїх громадян, і зараз багато урядів вважають, що можуть безкарно заарештовувати й саджати у вʼязницю американців", – ідеться в матеріалі.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня ФСБ Росії заявила про затримання журналіста американського видання The Wall Street Journal Евана Гершковича, який готував матеріал про ставлення росіян до війни та вербування до групи "Вагнер". 

Спецслужба звинуватила журналіста в шпигунстві. Порушено кримінальну справу за статтею 276 кримінального кодексу РФ (шпигунство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 20 років. Журналіста затримали в Єкатеринбурзі.

Редакція The Wall Street Journal відкинула звинувачення ФСБ та закликала негайно звільнити Гершковича.

Лефортовський суд Москви заарештував журналіста WSJ  Евана Гершковича в справі про "шпигунство".

Адміністрація США заявила, що висунуті російською владою звинувачення проти журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича в начебто "шпигунстві" є безпідставними.

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель своєю чергою також засудив затримання Росією репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Liked the article?
Help us be even more cool!