ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

WSJ: Нью-Йорк запровадить обмеження на алгоритми соцмереж для підлітків

04.06.2024, 18:00

Влада Нью-Йорку (США) планує заборонити соцмережам використання алгоритмів для рекомендування контенту молоді без згоди батьків. Попередньої згоди щодо цього питання законотворці досягли 3 червня, повідомляє Reuters із посиланням на Wall Street Journal.

Як зазначає видання, протягом останніх років соцмережі стали зазнавати критики як джерело залежності й негативного впливу на молодь.

У лютому мер Нью-Йорка Ерік Адамс заявив, що його адміністрація подала позов проти низки компаній, зокрема Facebook і Instagram, де звинуватила соцмережі в підживленні кризи психічного здоров’я серед молоді.

Новий закон покликаний заборонити соцмережам показувати неповнолітнім особам автоматизовану стрічку новин.

Законопроєкт досі доопрацьовується, але його мають голосувати цього тижня. Він також передбачає заборону надсилати неповнолітнім користувачам повідомлення вночі без згоди батьків.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2024 року керівники компаній Meta, Snap, Discord, X і TikTok узяли участь у слуханнях у Сенаті США, присвячених безпеці дітей в інтернеті. Вони відповідали на запитання законодавців і пояснювали, як їхні компанії працюють над захистом молоді від небезпек у мережі.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!