ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

WP: Байден зустрівся з TikTok-блогерами для допомоги його президентській кампанії

ТікТок-блогери, скриншт з відео Washington Post

Президент США Джо Байден зустрівся з популярними TikTok-блогерами, яких його онука Фіннеган Байден просила дати поради для допомоги з президентською кампанією.

Про це пише Washington Post, повідомляє Громадське.

Як пише видання, популярних блогерів – учасницю шоу Dance Moms, модель купальників та інших – запросили на зустріч до п’ятизіркового готелю навпроти Центрального парку у Нью-Йорку. Внучка Байдена просила у них поради. До блогерів вийшов і сам президент.

Також блогерів запросили до Radio City Music Hall для збору коштів за участю Байдена та експрезидентів Клінтона та Обами. Постійні учасники платили до $500 тис. за участь, блогерів пустили безплатно.

Як пише видання, і кампанія Байдена, і Дональд Трамп приєдналися до TikTok в останні місяці. Трамп швидко перевершив Байдена за кількістю підписників і лайків. За словами представника TikTok, який побажав залишитися анонімним, у період із січня 2023 року до кінця квітня 2024 року у TikTok було приблизно вдвічі більше дописів на підтримку Трампа, ніж на підтримку Байдена.

Блогери, з якими співпрацювала команда Байдена, також публікували у себе в соцмережах контент про вибори. Хтось пропонував поділилися фактами про вибори, хтось – спростити пояснення процесу голосування, щоб зробити участь більш приємною та звернути увагу на особистий досвід та вразливість молодих виборців.

Утім, після таких дописів низка блогерів отримали критику на свою адресу. Так, одна з блогерок відвідала збір коштів та невеликий круглий стіл, а також опублікувала спільну фотографію з Фіннеган Байдена з події в Instagram. Фото було завалено коментарями з критикою Байдена і на деякий час було видалено з її сторінки.

У коментарі WP вона пояснила, що підтримка кандидата “не означає, що вона повністю згодна з кожною політикою чи кожною його дією”.

“Я б ніколи не тиснула на свою аудиторію, щоб вона голосувала так чи інакше, але я буду адвокатувати за Байдена. І я думаю, що, очевидно, це викличе ненависть, але я сподіваюся, що врешті-решт це просто спонукатиме людей цікавитися політикою”, – сказала вона.

Інша блогерка зазначила, що підготувала відео, але не публікувала його, побачивши критику щодо інших, зазначивши: “Не можна говорити про адміністрацію Байдена, не визнаючи того, що відбувається в Газі”.

Окрім того, Байдену пригадали його обіцянки заборонити TikTok: “Я не можу сидіти тут і намагатися переконати людей проголосувати [за Байдена], він буквально намагається звільнити мене з роботи”.

Як повідомляв ІМІ, депутатом Європарламенту від Кіпру став незалежний кандидат – 24-річний ютуб-блогер Фідіас Панайот.

Liked the article?
Help us be even more cool!