ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутатом Європарламенту від Кіпру став ютуб-блогер

Депутатом Європарламенту від Кіпру став незалежний кандидат – 24-річний ютуб-блогер Фідіас Панайоту, повідомляє Cyprus Mail.

Загалом від Кіпру до Європарламенту обрали шістьох депутатів. Згідно з підрахунком голосів виборців, блогер посів третє місце.

Блогер назвав свою перемогу дивом і заявив, що влаштує святкову вечірку, закликавши публіку вибрати місце. 

Ютуб-блогер Фідіас Панайоту, що пройшов до Європарламенту від Кіпру. Фото – інстаграм Панайоту

"Коли я оголосив свою кандидатуру, то вважав, що мої шанси виграти доволі низькі. Люди питали мене: "Якщо ти не вірив у свою перемогу, то чому взяв участь у виборах?" Відповідь: якщо віриш у важливість чогось, то мусиш спробувати, навіть якщо сила ймовірності проти тебе", – сказав він.

Він додав, що "сьогодні важливий день не лише для Кіпру, а й, можливо, для всього світу".

"Це, мабуть, перший випадок, коли був обраний повністю незалежний кандидат, який не мав жодного стосунку до політичної партії, але із соціальними мережами як єдиною зброєю і ні з чим іншим", – сказав блогер і додав, що, "можливо, це означає, що для світу настав момент, коли починається новий розділ у книзі демократії".

Також він звернувся до політичних партій Кіпру, зазначивши, що результати виборів "слід сприймати як тривожний дзвіночок".

"Залиште свої конфлікти між собою і пам’ятайте, що ви служите людям, а не своїм особистим чи партійним політичним інтересам", – сказав блогер.

Пізніше він влаштував масштабну вечірку на площі Елефтерія в Нікосії, де він сказав: "Ми пишемо історію. Не лише на Кіпрі, а й на міжнародному рівні".

Фідіас Панайоту має близько 2,6 мільйона підписників на своєму ютуб-каналі, відколи почав публікувати відео у 2019 році.

Свою кандидатуру Панайоту оголосив у січні, зізнавшись, що не має жодного уявлення про політику чи Європейський Союз, але заявив, що готовий вчитися, повідомляє Politico.

Нагадаємо, 9 червня в ЄС відбулися вибори до Європарламенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!