ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

WhatsApp змінює політику конфіденційності після штрафу 225 млн євро

23.11.2021, 10:25
Фото: rtl.de
Фото: rtl.de

Месенджер WhatsApp змінює свою політику конфіденційності для європейських користувачів після того, як ірландський регулятор із захисту даних оштрафував його на рекордні 225 мільйонів євро. Як передає Суспільне, про це повідомляє Euronews.

Нову політику конфіденційності компанія оприлюднила в понеділок, 22 листопада. У ній детальніше розписано, як месенджер, що належить Meta, збирає і використовує дані клієнтів, як вони зберігаються та коли видаляються.

Служба обміну повідомленнями, зокрема, додала більше деталей про правове підґрунтя оброблення даних користувачів.

Користувачі WhatsApp у Європейському Союзі та Великобританії отримають сповіщення про оновлену політику конфіденційності, пояснюють у компанії. Щоб продовжувати користуватися WhatsApp, людям не доведеться виконувати жодних додаткових дій, уточнюють у компанії.

“Це оновлення не змінює способу роботи нашого сервісу, зокрема те, як ми обробляємо, використовуємо або передаємо дані іншим, включно з материнською компанією Meta”, – йдеться в повідомленні WhatsApp.

У чат-сервісі кажуть, що компанія не згодна з рішенням ірландського регулятора і його оскаржує. Попри це месенджеру довелося виконати це рішення і оновити свою політику конфіденційності.

Як повідомляв ІМІ, Ірландська комісія із захисту даних (DPC) у вересні оштрафувала розташовану в Дубліні європейську дочірню компанію WhatsApp за порушення правил загального регламенту із захисту даних (GDPR), що регулюють обмін даними в Європейському Союзі.

Згідно з рішенням ірландського регулятора, у WhatsApp не досить прозоро обробляли дані користувачів.

Як зазначив регулятор, служба обміну повідомленнями, зокрема, не надала досить чіткої, прозорої і зрозумілої інформації про те, як збираються дані користувачів.

Окрім штрафу, ірландський регулятор зобов'язав WhatsApp змінити чинну політику конфіденційності.

Зараз WhatsApp оскаржує це рішення. У вересні компанія заявила, що отриманий штраф був “абсолютно непропорційним”.

Штраф у розмірі 225 мільйонів євро є найбільшим, накладеним коли-небудь Ірландською комісією із захисту даних. Він також другий за величиною після 746 мільйонів євро штрафу, які влада Люксембургу наклала на компанію Amazon відтоді, як у 2016 році в ЄС з'явився Загальний регламент із захисту даних (GDPR).

 

Liked the article?
Help us be even more cool!