ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

WhatsApp дозволить надсилати повідомлення на інші месенджери

29.01.2024, 11:33

WhatsApp розпочала до бета-тестування нової версії свого застосунку. Ця версія міститиме функцію так званих зовнішніх чатів, тобто даватиме користувачам інших месенджерів змогу надсилати повідомлення клієнтам WhatsApp, не створюючи власного акаунту в застосунку.

Про це пише WABetainfo.

Метою цієї функції є погодження роботи месенджера з новими правилами ЄС – Актом про цифрові ринки, який регулює поведінку великих компаній у галузі (зокрема, тих, що вважаються "гейткіперами" й мають значний вплив на цифровий ринок). Ключовим аспектом АЦР є вимога до цих компаній дозволяти користувачам спілкуватися між собою в різних застосунках.

WhatsApp згадано в документі як одну з компаній, що підпадає під регулювання, окреслені в АЦР. Термін "гейткіпер" натякає, що застосунок має великий вплив на ринку месенджерів, а отже муситиме дотримуватися суворих правил, викладених в АЦР. Через це WhatsApp наразі працює над запровадженням нової секції в меню листувань, де міститимуться всі повідомлення, надіслані "зовнішніми чатами".

Однією з переваг АЦР і кроків WhatsApp, спрямованих на його дотримання, є запровадження функціональної сумісності застосунків. Користувачі отримають змогу спілкуватися з іншими людьми у WhatsApp за допомогою різних месенджерів. Функціональна сумісність означає, що користувач іншого застосунку (наприклад, Signal) зможе надсилати повідомлення користувачу WhatsApp, навіть не маючи власного акаунту. Це сприяє інклюзивності й різноманіттю каналів комунікації та покращує досвід користувачів застосунку загалом.

Керувати цією функцією доведеться користувачам, адже вони муситимуть власноруч ввімкнути послугу сумісності й матимуть змогу відмовитися від неї, як передбачає стаття 7 нових правил. Окрім цього, сумісні системи листування повинні зберігати наскрізне шифрування заради безпеки користувачів – учасників міжплатформного спілкування.

Функція взаємосумісних чатів перебуває на стадії розроблення й стане доступною в новій версії застосунку. 

Як повідомляв ІМІ, WhatsApp тестує нову функцію свого месенджера для Android, яка дає користувачам змогу легко обмінюватися файлами з людьми неподалік без участі телефонних номерів.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!