ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Виставку про знищену Росією українську культурну спадщину представили на Ukraine Recovery Conference

11.06.2024, 14:45
Леся Луцюк
Виставку про знищену Росією українську культурну спадщину представили на Ukraine Recovery Conference. Фото – MICT
Виставку про знищену Росією українську культурну спадщину представили на Ukraine Recovery Conference. Фото – MICT

Виставку Інституту масової інформації та ЮНЕСКО про знищену Росією українську культурну спадщину “За об’єктивом: культура у вирі війни” представили на Конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference), яка триватиме 11–12 червня в Берліні. 

Виставка об’єднала роботи 65 фотографів. Через лінзи їхніх об’єктивів видно посічені шрамами фасади церков, вибиті вікна культурних центрів, обвалені стелі театрів, засипані попелом бібліотеки. Саме вони фіксують роботу художників і перформерів, культурних діячів і волонтерів, що продовжують працювати в умовах війни.

“Цей проєкт підкреслив важливу роль журналістів у документуванні руйнувань в Україні, а також у процесі відновлення. ЮНЕСКО наголошує на тому, що для відновлення країни ми маємо бути поінформованими про вплив війни на культуру, освіту та науку, а для цього важлива підтримка сильного медіасектору в Україні”, – зазначила К'яра Децці Бардескі, представниця ЮНЕСКО в Україні.

Виставку про знищену Росією українську культурну спадщину представили на Ukraine Recovery Conference. Фото – МІСТ

За словами директорки Інституту масової інформації Оксани Романюк, спільна фотовиставка ІМІ та ЮНЕСКО на Конференції з відновлення України є символічною, оскільки передає стійкість, сміливість та надію українського народу в надзвичайно складних умовах.

“Це не просто зображення – це разючі історії про громади, що відбудовуються, про життя, що відновлюється, про страшні російські воєнні злочини. Фотовиставка ІМІ та ЮНЕСКО має на меті надати потужний візуальний супровід до обговорень та рішень, що ухвалюються на конференції, нагадуючи учасникам про людські обличчя за політиками та стратегіями”, – розповіла директорка ІМІ. 

Інститут масової інформації (ІМІ) – медійна громадська організація, яка працює з 1996 року. ІМІ відстоює права журналістів, аналізує медіасферу та висвітлює пов’язані з медіа події, протидіє пропаганді та дезінформації, забезпечує медіа засобами захисту для відряджень до зони бойових дій під час російсько-української війни починаючи з 2014 року. 

ІМІ робить єдиний в Україні моніторинг свободи слова та список якісних і відповідальних онлайн-медіа, документує медійні злочини Росії у війні проти України. ІМІ має представників у 20 регіонах України та мережу хабів “Медіабаза” для безперебійної підтримки журналістів. Серед партнерів ІМІ – “Репортери без кордонів” та Freedom House, організація входить до мережі Міжнародної організації із захисту свободи слова (IFEX).

 
 
 

Виставку про знищену Росією українську культурну спадщину представили на Ukraine Recovery Conference. Фото – МІСТ

Виставку про знищену Росією українську культурну спадщину представили на Ukraine Recovery Conference. Фото – Катерина Середа
Liked the article?
Help us be even more cool!