ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вишинський визнав у суді, що має російський паспорт

17.05.2018, 14:47
Кирило Вишинський на суді 17 травня у Херсоні, фото - Крим.Реалії

Підозрюваний у державній зраді керівник інформагентства “РІА Новини Україна” Кирило Вишинський визнав наявність паспорта громадянина Росії. Він не визнає провини і називає справу щодо себе “тиском на свободу слова”. Про це Вишинський заявив на суді 17 травня в Херсоні, де йому мають обрати запобіжний захід.

Як повідомляє Крим.Реалії, захист підсудного просить обрати йому запобіжний захід, не пов’язаний з арештом, наприклад цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

Водночас українська прокуратура просить заарештувати Вишинського на 60 діб без визначення розміру застави.

У будівлю Херсонського міського суду, де відбувається засідання, прийшли представники націоналістичних організацій. Представники партії “Національний корпус” і херсонської “Самооборони” таким чином мають намір підкреслити “відкритість процесу” над представником інформагентства.

Вишинський не визнає провини і називає справу щодо себе “тиском на свободу слова”, повідомляє ТСН.

Прокурор під час засідання зачитав назви проросійських статей на сайті інформагентства. На що Вишинський відповів, що “всі ці статті опубліковані під рубрикою “Точка зору”, тому він не бачить у цьому нічого осудного.

На початку засідання Вишинський виступив із клопотанням, що хоче розмовляти російською.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

15 травня заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що СБУ проводить п’ять санкціонованих обшуків у справі “РІА Новини Україна” через наявну оперативну інформацію про цілеспрямовану діяльність Росії на проведення підривної інформаційної діяльності проти нашої держави.

Вишинський отримав завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше – про підтримку “ДНР” та “ЛНР”. У нього були знайдені державна нагорода РФ “За повернення Криму” та російський паспорт.

15 травня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

15 травня представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив занепокоєннячерез обшуки в офісі і в журналістів “РІА Новини Україна”.

15 травня Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав українську владу оприлюднити звинувачення й докази в провадженні щодо керівника інформаційного агентства “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

16 травня Кирила Вишинського доправили з Києва до Херсона для обрання запобіжного заходу, де розташована прокуратура Автономної Республіки Крим, яка веде справу Вишинського.

Liked the article?
Help us be even more cool!