ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вишинського відпустили для обміну у форматі "35 на 35" - Сарган

29.08.2019, 11:07
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Звільнення з-під варти керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського відбулося в межах домовленостей щодо взаємного передання утримуваних осіб між РФ та Україною у форматі “35 на 35”. 

Про це прессекретар Генпрокурора Лариса Сарган повідомила у Twitter, повідомляє Укрінформ.

“Кажуть, Вишинський відмовлявся від ймовірного обміну на політичних в’язнів Кремля. Але. Сьогодні в судовому засіданні зміна запобіжного заходу Вишинському відбулася в рамках підготовки до обміну “35 на 35” і за згодою самого Вишинського”, – написала вона.

Сарган також опублікувала скан-копію відповідної заяви Вишинського.

Як повідомляє інформагентство, згідно з останніми даними, наразі групу утримуваних у російських в'язницях українських в’язнів переведено до московського СІЗО. Російські видання інформують з посиланням на джерела про ймовірність взаємного передання утримуваних осіб у форматі "33 на 33" між Україною та РФ. Імовірною датою обміну називають 29 серпня.

За даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримує понад 70 українців, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство. Однак до цього числа не входять 24 українські моряки, захоплені Росією біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

Як повідомляв ІМІ, 28 серпня Київський апеляційний суд випустив головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, під особисте зобов’язання.

19 липня Подільський райсуд Києва залишив під вартою до 19 вересня головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

19 липня прокуратура просила Подільський райсуд Києва продовжити Вишинському термін тримання під вартою на 60 днів.

15 травня 2018 року зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у межах гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі агентства “РІА Новини Україна” та затримала його керівника Кирила Вишинського.

Того ж дня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

4 квітня 2019 року Подільський райсуд м. Києва розпочав розгляд по суті справи керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського, якого обвинувачують у держзраді.

15 квітня 2019 року прокуратура звинуватила керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського в розміщенні 72 статей “антиукраїнського спрямування”.

27 травня 2019 року об’єднана палата Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду залишила без задоволення касаційну скаргу адвокатів Кирила Вишинського на ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області від 28 травня 2018 року та ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 5 червня 2018 року про відмову у відкритті апеляційного провадження.

19 липня 2019 року Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова обміняти керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського на українського режисера, незаконно утримуваного в Росії Олега Сенцова, але такий обмін має проходити одночасно.

Liked the article?
Help us be even more cool!