ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд поновив заборону на радянські та російські прапори 9 травня в Берліні

09.05.2023, 11:07
Фото – Sora Shimazaki from Pexels
Фото – Sora Shimazaki from Pexels

Вищий адміністративний суд німецьких федеральних земель Берлін та Бранденбург 8 травня задовольнив скаргу берлінської поліції на рішення адмінсуду Берліна і в такий спосіб повернув заборону приносити російські та радянські прапори до меморіалів 9 травня, скасовану раніше судом нижчої інстанції, повідомляє DW

“У нинішньому контексті це може бути витлумачено як вираження симпатії до війни. Явно цілеспрямоване посилення російських авіаударів по Україні та її цивільному населенню сьогодні сприяє подальшому загостренню конфлікту і показує, що не можна розділяти святкування закінчення війни та відновлення війни в Україні”, – йдеться в заяві суду.

Раніше адміністративний суд Берліна зняв заборону на прапори РФ на одній з акцій у Берліні 9 травня на запит прокремлівської активістки Олени Колбасникової. Берлінська поліція опротестувала це рішення, і суд вищої інстанції скаргу задовольнив. Ухвалене 8 травня рішення остаточне та оскарженню не підлягає.

Між тим 5 травня адміністративний суд Берліна скасував запроваджену поліцією заборону на використання українських прапорів 8 та 9 травня біля радянських меморіалів у Трептов-парку, Тіргартені та Шенхольцер-Гайде.

Ухвалене напередодні поліцією Берліна рішення про заборону демонстрації як українських, так і російських та радянських прапорів у частині, що стосувалася прапорів України, оскаржило в суді об'єднання українських активістів у Німеччині "Віче" (Vitsche). Нагадаємо, що берлінська поліція не зверталася до вищого суду зі скаргою на цей вердикт.

Liked the article?
Help us be even more cool!