ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Берлінський суд зняв заборону на прапори РФ на акції 9 травня

08.05.2023, 12:54
Фото – Sora Shimazaki from Pexels
Фото – Sora Shimazaki from Pexels

Адміністративний суд Берліна дозволив демонструвати російські прапори та символіку 9 травня під час пам'ятного заходу, запланованого перед меморіалом полеглим радянським воїнам у Тіргартені. Раніше це заборонила поліція, пише проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії".

Заборона поліції спочатку стосувалася як російських, так і українських прапорів біля радянських меморіалів 8 та 9 травня. У п'ятницю суд скасував заборону для української символіки. Поліція не стала опротестовувати це рішення.

6 травня той же суд у терміновому порядку ухвалив рішення про скасування заборони і для російських прапорів та символіки, проте в застосуванні лише до одного меморіалу в районі Тіргартен на території колишнього Західного Берліна.

Поліція оскаржила це рішення у вищому суді, навівши як аргумент побоювання відкритих конфліктів між представниками російської та української діаспор у Берліні. В апеляції йдеться про бажання "забезпечити гідне поминання солдатів колишньої радянської армії", передає rbb.

Як повідомляв ІМІ, поліція Берліна заборонила демонструвати російські та українські прапори біля радянських меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде на 8 та 9 травня. У ці два дні відзначають 78-му річницю закінчення Другої світової війни в Європі. 

У поліції Молдови заявили, що штрафуватимуть за носіння георгіївської стрічки 9 травня, оскільки Росія використовує її як символ агресії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!