ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вимагаємо конкретних дій, а не політичних заяв – Медіарух про справу Шеремета

20.07.2020, 15:36

Медіарух "Медіа за усвідомлений вибір" вимагає від правоохоронних органів відповіді, хто є замовниками і виконавцями вбивства Павла Шеремета та яким був їхній мотив. "Детектор медіа" публікує повний текст заяви Медіаруху:

Сьогодні, 20 липня 2020 року, виповнюється чотири роки з дня показового і жорстокого вбивства журналіста Павла Шеремета, що сталося в центрі Києва. Питання, хто вбив Павла, досі залишається без відповіді.

Ми, члени Медіаруху, а також журналісти, медійні, правозахисні організації, вимагаємо від правоохоронних органів дати чітку відповідь, хто є замовниками і виконавцями вбивства нашого колеги, з якої країни вони походять і яким був їхній мотив.

Ми підтримуємо колег з "Української правди" в прагненні дізнатися правду і вважаємо, що наразі аргументів ані звинувачення, ані захисту не досить, щоб зробити остаточні висновки.

Окремо відзначаємо недостатню публічність і прозорість правоохоронних органів та вимагаємо не ховатися від журналістів, а прозоро коментувати перебіг слідства і звітувати перед суспільством.

Ми вимагаємо конкретних дій, а не політичних заяв. Вимагаємо справедливості для нашого колеги, журналіста Павла Шеремета.

Медіарух "Медіа за усвідомлений вибір"

Медіарух "Медіа за усвідомлений вибір" започатковано 5 лютого 2019 року. Першими підписантами меморандуму Медіаруху стали "UA: Перший", Українське радіо, Громадське радіо, ІА Укрінформ, ІА Інтерфакс-Україна, Liga.net, "Дзеркало тижня. Україна", "Новое Время", "Цензор.нет", 5 канал, "Український тиждень", Opinion, низка регіональних медіа, громадські організації Незалежна медійна рада, "Детектор медіа", Інститут масової інформації, "Інтерньюз-Україна", Центр демократії та верховенства права, Фундація "Суспільність", Незалежна асоціація телерадіомовників, Донецький інститут інформації, Інститут демократії імені Пилипа Орлика, Центр прав людини Zmina та інші організації, окремі журналісти – загалом понад 70 учасників. Вступити до Медіаруху або підтримати його можна, звернувшись до координатора Вадима Міського: [email protected].

Liked the article?
Help us be even more cool!