ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видають бажане за дійсне – Маляр про фейки росіян щодо боїв за Бахмут

19.05.2023, 12:36
Фото – фейсбук Генштабу
Фото – фейсбук Генштабу

Російські окупанти стверджують про нібито "повний контроль" над Бахмутом Донецької області. У такий спосіб ворог намагається видати бажане за дійсне, повідомила в ефірі телемарафону заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише "РБК-Україна".

"Певне просування є, це видно й зрозуміло. Разом з тим це стиль росіян, у них завжди йде інформаційний фальстарт – видають бажане за дійсне й оголошують раніше ті цілі, яких вони хотіли б досягти. Власне, дуже часто виходить так, що вони їх не досягають", – заявила Маляр.

Вона підкреслила: ЗСУ сьогодні контролюють південно-західну частину Бахмута. Тим часом Росія найбільше концентрує інформаційні зусилля та військових саме на цьому напрямку.

"Натомість у Мар'їнці та Авдіївці такі самі бої тривають. Їхня (ворога. – Ред.) задача – взяти їх під контроль, тому вони дуже запекло воюють й там", – додала заступниця міністра.

За словами Маляр, попри те, що росіян більше і в них більше зброї, українські воїни потужно їх зупиняють.

"Якщо ми аналізуємо бої за Бахмут, які тривають з минулого серпня, – з минулого ж серпня вони не можуть просунутись. Якщо вони просуваються в місті на якийсь там кілометр майже за рік, це можна назвати стоянням на місці", – додала заступниця міністра оборони.

Збройні сили України виконали низку завдань на Бахмутському напрямку:

  • знищили професійний склад "Вагнера";
  • зменшили наступальний потенціал росіян;
  • зупинили просування ворога вглиб території України.

Як повідомляв ІМІ, російські пропагандисти масово поширюють інформацію про нібито "ліквідацію" українських командувачів. У такий спосіб ворог хоче, зокрема, деморалізувати українську армію.

Liked the article?
Help us be even more cool!