ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видавництво додрукує щоденник убитого росіянами письменника Володимира Вакуленка

Фото – фейсбук Володимира Вакуленка
Фото – фейсбук Володимира Вакуленка

Видавництво Vivat вирішило додрукувати щоденник вбитого росіянами українського письменника Володимира Вакуленка “Я перетворююсь... Щоденник окупації. Вибрані вірші”.

Про це пресслужба видавництва повідомила в коментарі “Суспільному Культура”.

Це вже буде робота над третім накладом у 3100 примірників. Її планують почати в жовтні.

Як розповіли у видавництві, перший наклад щоденника Вакуленка становив 1500 книжок. Читачі розкупили його за три тижні, попри те що видавництво планувало продати наклад не менш як за три місяці. Кошти від продажу – понад 240 тисяч гривень – передали родині Володимира Вакуленка.

Другий наклад становив 2600 примірників, і станом на зараз він майже весь проданий. З нього родині перерахують 15 % коштів.

Заступниця головного редактора Vivat Олена Рибка розповіла, що продажі були динамічними.

“Середній перший тираж [будь-якого видання] у видавництві Vivat – 3100. Залежно від того, який це жанр і який автор, саме перший місяць і показує динаміку. Зазвичай протягом цього місяця продається щонайменше 1000–1500 примірників. Водночас для книги “Я перетворююсь…” ця цифра була ще вищою – продався не тільки тираж, друк якого оплатив Міжнародний фонд “Відродження”, а й той, який видавництво додруковувало, розуміючи, що доля Володимира Вакуленка-К. і його родини для багатьох стала символом”, – розповіла вона.

Мама Володимира Вакуленка Олена Ігнатенко прокоментувала стрімкі продажі: “Звісно, мене дуже тішить те, що книжкою цікавляться, що твори Володимира – те, що він написав, – хочуть читати”.

Книгу також планують перекладати. Зокрема, Богдан Задура, переможець премії Drahomán Prize 2021, перекладає щоденник Вакуленка польською. Готують також видання у Канаді французькою мовою. Видавництво Vivat веде перемовини з німецькими колегами. Також є запити на радіо, зокрема на BBC Radio.

Як повідомляв ІМІ, Володимир Вакуленко народився і мешкав із сином у селі Капитолівка поблизу Ізюма Харківської області. Невдовзі після того, як Харківщину окупували, російські військові забрали його з дому, більше рідні його не бачили. Після деокупації Харківщини його тіло було в Ізюмі на місці масового поховання.

Поліція встановила, що росіяни вбили Вакуленка з пістолета Макарова, в його тілі знайдено дві кулі. Вакуленка поховали 6 грудня 2022 року в Харкові.

Liked the article?
Help us be even more cool!