ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видання "Новини-N" повідомило про смертельну ДТП в Миколаєві, а потім змінило текст без будь-яких пояснень

Фото – finance.ua
Фото – finance.ua

Миколаївське онлайн-видання “Новини-N” з посиланням на власного кореспондента поширило неправдиву інформацію про загибель жінки внаслідок ранкової дорожньо-транспортної пригоди в центрі міста. Через деякий час матеріал відредагували, проте редакція не повідомила читачів про помилку та зміни в тексті.

Сьогодні о 9:38 видання опублікувало новину під назвою “У центрі Миколаєва джип на смерть збив жінку на переході”.

У тексті зазначалося, що “вранці 1 вересня на перетині вулиці Пушкінської та Нікольської в Миколаєві автомобіль Jeep Compass на смерть збив жінку, яка переходила вулицю по пішохідному переходу”. Про це повідомив кореспондент “Новини-N”  з місця подій, вказується в тексті новини.

“Від отриманих травм постраждала померла на місці”, – написало видання. 

За деякий час редакція відредагувала матеріал. У новій версії тексту із заголовка прибрали інформацію про смерть жінки. А в тексті вказали таке: “Від отриманих травм постраждала знепритомніла, через що очевидці вирішили, що вона померла. На щастя, лікарі швидкої повідомили, що постраждала жива, і відвезли її до лікарні”. 

 

Скриншот ІМІ

Автором матеріалу вказано Миколу Федорова, проте в читача немає можливості перевірити, чи дійсно в редакції працює такий журналіст, чи це вигадане ім’я. Під цим авторством на сайті видання публікуються й інші новини про ДТП та конфлікти на дорогах в Миколаєві, роботу патрульної поліції. Зокрема, минулого року автор Микола Федоров опублікував новину під назвою “В Николаеве столкнулись дамы на “Хюндай” и “Мини Купер” – на проспекте огромная пробка”. Заголовок матеріалу поширює негативні стереотипи про жінок за кермом як поганих водіїв. 

Видання жодним чином не позначило зміни в тексті та не взяло на себе відповідальності за поширення непідтвердженої неправдивої інформації, що стосується життя та здоров’я постраждалої внаслідок ДТП.

На сайті “Новини-N” відсутня інформація про головного редактора та журналістів. У російськомовній версії видання є розділ “Звернення до читачів”, у якому зазначається, що “Новини-N” 15 років готують “найважливіші, найбільш актуальні та достовірні новини”.

Власниками ТОВ “Новини Н Медіа” є Анатолій Онофрійчук та Ірина Чернишова.

Як повідомляв ІМІ, 30 серпня низка українських медіа викривила інформацію про кількість звернень українців щодо сексуальних злочинів, озвучену в ефірі Українського радіо Сергієм Ніжинським, громадським радником Офісу віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної. 

Згодом видання “Новинарня” змінило заголовок у матеріалі та на початку новини додало слово “виправлено”. Укрінформ двічі змінив заголовок, проте не повідомив читачів про зміни.

Liked the article?
Help us be even more cool!