ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видання AIN.UA повідомило про зміну власника та керівника

Фото – AIN.ua
Фото – AIN.ua

З 1 жовтня керівником та власником видання про ІТ, стартапи й технології AIN.UA стане засновник OSINT-агенції Molfar Артем Старосєк. Про це повідомляється на сайті медіа.

Розмір і умови угоди не розголошуються. 

Окрім AIN.UA в угоду також входять проєкти, запущені керівником видання Іллею Бошняковим за останні три роки: AIN.Capital, AIN.Business та маркетплейс для пошуку роботи в ІТ –  Recruitika.

Ілля Бошняков, який очолював AIN.UA останні вісім років, залишає пост видавця і керівного редактора.

За його словами, ідея пошуку стратегічного партнера з’явилася ще наприкінці 2021 року.

“Ми багато років знайомі з Артемом, вчилися в одному інституті. Я допомагав Molfar з бізнес-девелопментом і PR, а команда Molfar допомагала нам з перевірками репутації рекламодавців і аналітикою для редакційних матеріалів. За останні два роки Molfar дуже прогресували і як бізнес, і як медіа, зробивши більше сотні розслідувань російської агресії, які виходили, здається, у всіх глобальних tier1-виданнях. Вони фактично український “Белінгкет”. І вони мають бачення і нові ідеї розвитку видання в цьому напрямку”, – розповів Ілля.

Артем Старосєк раніше працював аналітиком у рекрутинговій агенції Іллі Бошнякова. Відповідав за due diligence в інвестиційному фонді Noosphere Ventures, а 2019-го заснував власну OSINT-агенцію Molfar. В агенції вже працюють 60 професіоналів, що займаються розвідкою з відкритих джерел, фінансовою та воєнною розвідкою, аналітикою та фактчекінгом. 

AIN.UA збереже автономність, але додатково отримає фокус на розслідування, аналітику та фактчекінг. 

“Ми не плануємо змінювати суть AIN.UA: технології, бізнес та IT – це те, навколо чого ми і далі будуватимемо спільноту. Але також мене хвилює питання інституту репутації в Україні, де є проблеми з правильним підсвічуванням як прогресивного і соціально-відповідального бізнесу, що профільно допомагає ЗСУ, так і тих, хто досі має зв’язки з росією, що сьогодні є питанням принциповим. AIN.UA точно зможе розв’язати цю проблему. Такі зміни як ніколи на часі”, – зазначив Артем.

Команди видань залишаються працювати в повному складі.

Нагадаємо, Ілля Бошняков став власником і керівником AIN.UA в лютому 2016 року, змінивши на посту Артура Оруджалієва, який керував виданням з 2010-го.

Liked the article?
Help us be even more cool!