ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВСУ визнав дійсним рішення Громадського про виключення Скрипіна і Грішина з організації

18.09.2019, 13:28
Фото - Громадське
Фото - Громадське

Верховний Суд України залишив без задоволення касаційну скаргу Романа Скрипіна та Сергія Грішина, які просили суд визнати недійсним рішення “Громадського телебачення” про їхнє виключення з громадської організації. Про це йдеться у постанові Верховного Суду від 29 серпня 2019 року.

“Касаційну скаргу залишити без задоволення. Рішення Печерського районного суду міста Києва від 24 травня 2017 року та ухвалу Апеляційного суду міста Києва від 03 жовтня 2017 року залишити без змін”, - йдеться у постанові.

Як повідомляв ІМІ, 15 лютого 2016 року громадська організація “Громадське телебачення” виключила зі своїх членів Романа Скрипіна та Сергія Грішина за поданням програмної ради ГО через, як заявляли ініціатори, недотримання положень статуту організації, вчинення дій, які суперечать статутній меті організації та/або завдають шкоду її репутації, та невідповідність вимогам щодо членства в організації.

Члени організації ухвалили таке рішення після того, як Наглядова рада ГО “Громадське телебачення” 19 січня 2016 року звернулася до Романа Скрипіна з вимогою передати права на доменне ім’я, яким на той час користувалося Громадське, та гроші організації, які колишній керівник вивів на приватний рахунок у Чехії. Скрипін не виконав вимогу Наглядової ради.

Громадське звинувачує Скрипіна в привласненні понад 200 тисяч євро. 

У червні 2016 року Роман Скрипін із Сергієм Грішиним подали позов до Печерського районного суду з вимогою визнати недійсним рішення щодо виключення їх з членів ГО “Громадське телебачення”.

24 травня 2017 року Печерський районний суд міста Києва відмовився відновити членство Романа Скрипіна та Сергія Грішина в громадській організації “Громадське телебачення”.

3 жовтня 2017 року Апеляційний суд міста Києва залишив без змін рішення суду першої інстанції та відхилив звернення колишніх співробітників Романа Скрипіна та Сергія Грішина у справі про відновлення членства в громадській організації “Громадське Телебачення”.

Liked the article?
Help us be even more cool!