ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВСУ переніс на 10 вересня засідання у справі Крисіна щодо катування майданівців

30.07.2019, 14:06
Фото - Макс Трєбухов/LB.ua

Верховний суд переніс на 10 вересня засідання у справі Юрія Крисіна, обвинуваченого у катуванні учасників Євромайдану та засудженого за напад на журналіста В’ячеслава Веремія під час протестів на Майдані, повідомляє Громадське.

Як нагадує видання, у квітні в справі Крисіна дочитали обвинувальний акт. Майже рік цього не могли зробити через зриви та затягування засідань.

16 липня 2019 року у справі про викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014 року Крисіну продовжили термін тримання під вартою до 13 вересня включно. Тим самим суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Ще один фігурант справи Сергій Чемес провину визнав і активно співпрацює зі слідством. Крисін заперечує свою провину.

Юрієві Крисіну та Сергієві Чемесу інкримінують: статтю 27 (підбурювання та пособництво у вчиненні злочину); статтю 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини, вчинене з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань, або із застосуванням зброї); статтю 127 (катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу вчинити дії, що суперечать їхній волі, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості; статтю 296 (хуліганство, вчинене групою осіб); статтю 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій).

У разі доведення вини, їм загрожує до 10 років ув'язнення.

Як повідомляв ІМІ, 13 червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив вирок Юрію Крисіну, обвинуваченому в причетності до вбивства журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років. 8 жовтня 2018 року Крисіна етапували із Київського СІЗО до виправної колонії в Донецькій області.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. Генеральна прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна.

28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду Києва.

Журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. Він помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив битою журналіста, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

Liked the article?
Help us be even more cool!