ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Возвеличував кремлівського вождя": поліція повідомила про підозру одеситу

31.03.2023, 11:44
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Поліція повідомила про підозру в колабораціонізмі 57-річному жителю Одеси: окрім речових доказів колабораційної діяльності в проросійськи налаштованого одесита вилучили ще й зброю.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Одеській області.

Чоловік активно поширював російську пропаганду на підтримку окупаційної політики кремля, використовуючи заборонений в Україні соціальний застосунок "Однокласники".

"На власній сторінці чоловік розміщував публікації, в яких возвеличував кремлівського вождя, закликав не обмежуватись захопленням українських міст, а поширювати "російський мир" на територіях європейських держав. Шанувальник кремля зневажливо висловлювався про українців та стверджував: "Одеса – російське місто", – зазначили в поліції.

Під час санкціонованого обшуку в його помешканні правоохоронці вилучили гаджети, з яких він вів протиправну діяльність, а також автомат, пістолети, шаблі та ножі.

"На підставі зібраних доказів, підтверджених лінгвістичною експертизою, поліцейські повідомили фігуранту про підозру в колабораційній діяльності, що передбачено ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора.

Відомості за фактом виявленої зброї правоохоронці внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. В межах розпочатого провадження поліцейські скерували вилучені предмети на експертизу, за висновками якої буде вирішено питання щодо повідомлення чоловіку про підозру", – повідомив начальник територіального підрозділу поліції Віктор Герасименко. 

Як повідомляв ІМІ, у Вовчанську (Харківська область) співробітники СБУ повідомили про підозру 52-річній місцевій жительці: під час окупації російськими військовими Харківської області вона добровільно співпрацювала з представниками російської окупаційної влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!