ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Воєнні блогери РФ невдоволені пропозицією Путіна щодо перемир’я – ISW

06.01.2023, 11:13
Фото – facebook.com / InstitutefortheStudyofWar
Фото – facebook.com / InstitutefortheStudyofWar

Російські воєнні блогери відреагували на оголошення пропозиції щодо припинення вогню різким невдоволенням. Про це йдеться у звіті Американського інституту вивчення війни.

Декілька відомих воєнних блогерів підкреслили, що російські солдати взагалі не хочуть припинення вогню, і зауважили, що навряд чи це матиме успіх.

“Рішення, очевидно, навряд чи матиме велику популярність, навіть незважаючи на зусилля офіційної пропаганди з цього приводу”, – написав Борис Рожин.

Інший воєнний блогер, який раніше перебував у російських підрозділах у Бахмуті та був присутній на церемонії анексії в Кремлі у вересні, використав відверто геноцидну, дегуманну риторику у відповідь на припинення вогню та заявив, що російські солдати не хочуть компромісу: вони “хочуть убити всіх людей, одягнених у форму ворожої армії, незалежно від статі та обставин, які змусили недолюдину носити цю уніформу”.

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що такий рівень злості від воєнних блогерів, які зазвичай прихильні до лінії Путіна щодо війни, заслуговує на увагу та підриває здатність Путіна представляти Росію як сторону, яка бажає вести перемовини. 

“Постійне спілкування Путіна з цією спільнотою воєнних блогерів, особливо тих, хто часто відкрито закликає до геноциду, продовжує демонструвати той факт, що Путін не вирішив поступатися своїми цілями в Україні”, – резюмували аналітики.

Нагадаємо, 5 січня патріарх Кирило цинічно закликав до нібито “різдвяного перемир’я”.

А російський диктатор Володимир Путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу запровадити “режим припинення вогню” на Різдво, 7 січня.

У відповідь секретар РНБО України Олексій Данілов наголосив, що пропозиція про перемир’я напередодні Різдва з боку Кремля не більш ніж лицемірство, якому вірити не можна. Тим більше що проклемлівська влада взагалі не має жодного стосунку до християнства після численних убивств українців.

“Яке відношення до християнського свята Різдва має зграя дрібних кремлівських чортів-іблісів? Хто повірить мерзоті, яка вбиває дітей, обстрілює пологові будинки, катує полонених? Режим припинення вогню? Брехня та лицемірство. Ми вас гризти будемо в співучій тиші української ночі”, – пообіцяв він.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що зараз у Кремлі хочуть використати Різдво як прикриття, щоб хоч ненадовго зупинити просування ЗСУ на Донбасі та підігнати ближче до українських позицій техніку, боєприпаси та мобілізованих. Він наголосив, що війна закінчиться тоді, коли російські солдати або підуть, або українська армія їх вижене.

Liked the article?
Help us be even more cool!