ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

VoxCheck назвав топ маніпуляцій та брехні від народних депутатів

03.09.2020, 10:13
Фото – VoxCheck
Фото – VoxCheck

Аналітична платформа VoxCheck назвала топ фейків і маніпуляцій першого року парламенту 9-го скликання, промоніторивши виступи народних депутатів з трибуни Верховної Ради та на телебаченні, повідомляє “Детектор медіа”.

Провідними темами маніпуляцій стали медична реформа, зміни в банківській системі, співпраця з МВФ, комунальні тарифи, мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Найпродуктивнішою для маніпуляцій аналітики назвали тему пандемії коронавірусу. Фейки поширювали депутатки Ольга Василевська-Смаглюк, Єлизавета Богуцька (обидві – фракція партії “Слуга народу”), депутати Сергій Шахов (група “Довіра”), Вадим Новинський (позафракційний), Ренат Кузьмін, Олег Волошин (обидва – ОПЗЖ).

Переглянути фейкові виступи згаданих депутатів і прочитати їхні спростування можна в матеріалі платформи.

У VoxCheck також анонсували презентацію оновленого “рейтингу маніпуляторів та брехунів” станом на кінець 2020 року.

Нагадаємо, згідно з нещодавнім дослідженням Фонду “Демократичні ініціативи”, 84% громадян підтримали б незалежність України на гіпотетичному референдумі.

Найефективніше впливати на владу можливо за допомогою ЗМІ, вважають опитані представники громадських організацій в іншому дослідженні ДІФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!