ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВООЗ закликала обережно використовувати штучний інтелект у сфері охорони здоров’я

17.05.2023, 10:00
Фото – pixabay.com
Фото – pixabay.com

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликала обережно використовувати штучний інтелект у сфері охорони здоров’я, оскільки дані, які використовує ШІ, можуть бути упередженими або використаними не за призначенням.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

У ВООЗ заявили, що з ентузіазмом сприймають потенціал ШІ, але мають занепокоєння щодо того, як він буде використаний для покращення доступу до інформації про здоров’я, як інструмент підтримки ухвалення рішень і покращення діагностики.

В організації наголосили, що дані, які використовуються для навчання штучного інтелекту, можуть бути упередженими та генерувати оманливу або неточну інформацію.

ВООЗ вважає, що необхідно оцінити ризики використання таких інструментів, як ChatGPT, для добробуту людей і захисту громадського здоров’я.

Застереження ВООЗ прозвучало на тлі того, як програми штучного інтелекту швидко набирають популярності. Технологію вже вважають такою, що може змінити спосіб роботи компаній і суспільства, пише агентство.

Як повідомляв ІМІ, депутати Європарламенту проголосували 11 травня за широкий набір правил, які стануть частиною європейського закону про штучний інтелект, включно з повною забороною майже всіх технологій розпізнавання облич для стеження за громадянами.

Liked the article?
Help us be even more cool!