ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинські журналісти поскаржилися, що їх не запросили на представлення нового керівника поліції

03.03.2020, 14:45
Фото – Маї Голуб
Фото – Маї Голуб

Волинські журналісти скаржаться на закритість Головного управління Національної поліції в області. Про це повідомляє представниця ІМІ у Волинській області Мая Голуб.

Зокрема, низка журналістів повідомили, що 2 березня в Луцьку було представлення нового керівника облполіції Юрія Крошка, але журналістів на захід не запросили.

Як повідомляє представниця ІМІ, медійникам офіційно про захід ніхто не повідомив, деякі журналісти про нього дізнались із власних джерел.

Журналіст телеканалу “Суспільне.Волинь” Петро Юровчик 2 березня прийшов до поліції, де мало відбутися представлення, однак знімальна група не потрапила на захід. Знімальна група “Суспільне.Волинь” намагалася поспілкуватися з головою Національної поліції України Ігорем Клименком, але він відмовився розмовляти. Із сектору комунікації поліції знімальній групі пояснили, що представлення керівника поліції відбудеться без присутності журналістів.

Головний редактор ІА Конкурент Андрій Лучик у коментарі представниці ІМІ зазначив, що його видання ніхто не повідомляв про захід. "Якщо має відбутися в стінах управління, то зазвичай телефонують і запрошують", – зазначив він.

Головна редакторка мережі сайтів "Рaйон.in.ua" Наталка Пахайчук розповіла, що вона та її журналісти не знали, що такий захід відбудеться.

Головна редакторка сайту "ВолиньPost" Іванка Рудишин розповіла в коментарі ІМІ, що журналісти сайту знали про представлення нового керівника поліції області, навіть писали про це за день до того. Також із власних джерел дізналися, на яку годину воно заплановано.

"Ніхто не повідомляв, ми перепитали самі. Однак нам сказали в пресслужбі: захід закритий", – зазначила вона.

Керівник редакційно-випускового відділу сайту ІА Волинські Новини Іван Савич у коментарі для ІМІ зазначив, що дізнався від колег з ТРК "Аверс" та "ВолиньPost", що захід буде закритий.

"Із власних джерел у понеділок о 13:50 ми дізналися, що на 14:00 заплановано представлення за участю голови Національної поліції. Ми відразу зателефонували в сектор комунікації  ГУ НП, проте телефоном ніхто не відповів", – сказав Савич.

Редактор зазначив, що за декілька годин до заходу телефонували до пресслужби ГУ НП, опублікували новину про представлення. Проте на заході журналістів сайту "Волинські новини" не було.

Завідувач сектору комунікації Волині Віктор Гомоль повідомив представниці ІМІ, що він із 2 березня у відпустці. 

Виконувач обов’язків керівника сектору комунікації Волині Олег Плазовський у коментарі представниці ІМІ зазначив, що не було вказівок запрошувати журналістів на захід.

"Погоджували все з департаментом комунікації в Києві. Де по областях їздив голова Нацполіції України, представників засобів інформації на ці представлення не запрошували. І Волинь, відповідно, не стала винятком. Не знаю, з чим це пов’язано. Принаймні нам сказали: "Не запрошуємо!" Там була нарада і заодно представлення керівника", – сказав він.

Олег Плазовський зазначив, що станом на сьогодні із заявою про перешкоджання  професійній діяльності до поліції ніхто з журналістів не звертався.

Liked the article?
Help us be even more cool!