ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинське видання "Район.Історія" збирає кошти для свого розвитку

18.02.2021, 13:13
Фото – biggggidea.com
Фото – biggggidea.com

Редакція волинського інтернет-видання “Район.Історія” збирає гроші на Спільнокошті для розвитку сайту. 

До закінчення збору коштів залишилося 16 днів. Щоб видання отримало кошти, треба зібрати 150 000 гривень. Станом на 18 лютого зібрано 121 тисячу гривень.

Як зазначено на Спільнокошті, сайт “Район. Історія” є водночас і самостійним медіаресурсом, і архівом публікацій, які виходили на всій мережі Район.in.ua впродовж п’яти років її існування.

Основні теми, які редакція намагається висвітлювати, – це Друга світова війна, Голокост, діяльність Української повстанської армії на теренах Волині та Рівненщини. Також чимало публікацій присвячено археологічним дослідженням, музеєзнавству та втраченим пам’яткам.

Редакція хоче залучити до співпраці нових авторів – істориків, краєзнавців та журналістів, які спеціалізуються на історичних темах.

Отримані кошти редакція планує розподілити на організацію експедицій історичними місцями Волині, гонорари авторам та промо матеріалів. 

Як повідомила представниці ІМІ у Волинській області керівниця Інноваційних проєктів CID Media Group Наталія Пахайчук, завдяки проєкту вони порушують питання про проблему занедбаних пам'яток, популяризують Волинь, а також залучають до співтворення медіа аудиторію.

Вона додала: якщо вдасться зібрати гроші – 150 тисяч, то фонд “Відродження” їх подвоїть, і тоді в бюджеті буде 300 тисяч гривень.

“Цих грошей вистачить на мінімальне забезпечення роботи сайту у 2021 році. Ми плануємо замовляти тексти професійним історикам, краєзнавцям та журналістам, які розуміються на історичних матеріалах. Також частина бюджету передбачена на підпроєкт “Волинська експедиція”. Це спільні виїзди редакції і читачів у маловідомі місця на Волині. Маршрути розробляє редакція, а також шукає гідів на місцях”, – розповіла Пахайчук.

Liked the article?
Help us be even more cool!