ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинська журналістка поскаржилася, що Facebook двічі за лютий блокував її акаунт

18.02.2020, 12:55
Фото – mediakritika.by
Фото – mediakritika.by

Редакторка сайту “Волинь Online” Мар'яна Метельська повідомляє, що Facebook двічі за лютий блокував її акаунт. Про це вона повідомила представниці ІМІ у Волинській області Маї Голуб.

За словами журналістки, уперше Facebook заблокував її сторінку 7 лютого після публікації статті із заголовком “Всесвітня виставка, протистояння спецслужб та волинян: розсекречені документи ЦРУ”. Через добу її сторінку розблокували.

Удруге її сторінку фейсбук заблокував 17 лютого, а вже 18 лютого о 12-й годині розблокував. 

Журналістка припускає, що хтось спеціально скаржився на її сторінку. У момент блокування всі повідомлення журналістки в месенджері у фейсбуці неможливо було побачити, її сторінку також не було видно.

“Учора я зробила ввечері три поширення новин. Одне про пожежу – собі на сторінку, інші – у дві луцькі групи про населення України. Коли я скаржилася на сторінку ботів у фейсбук, які мене обзивали “медіашлюха”, то у фейсбуці отримала відповідь, що порушень стандартів спільноти не виявили. Думаю, що скарги на мене йдуть. Тому що якби блокувало всіх за поширення, то було б дивно”, – зазначила Мар'яна Метельська.

“Я минулого року завантажувала свій закордонний паспорт у фейсбук. Мене вже блокували і перевіряли на фейк. Чому фейсбук не блокує реальних фейків без фото, навіть на які я скаржусь? Я публічна особа в регіоні, у мене багато фотографій на сторінці”, – додала вона.

Мар'яна Метельська звернулася до адміністрації Facebook щодо блокування її акаунту. У відповіді, яку вона отримала, повідомляється, що її профіль перевіряють на фейковість, після перевірки вона зможе використовувати Facebook знову.

Згодом Метельська повідомила, що 18 лютого її акаунт розблокували. Проте у неї тимчасово, до 24 лютого, обмежена функція доєднуватися до груп чи постити в групи фейсбука.

Liked the article?
Help us be even more cool!